Ceny ropy mierne klesli

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:52 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli

SINGAPUR - Ceny ropy sa dnes zatiaľ veľmi nezmenili a klesli len mierne. Dôvodom ich poklesu je postupné obnovovanie ťažby v kanadskej provincii Alberta, ktorú zasiahli mohutné požiare. Situácia v tejto oblasti sa však už vďaka ochladeniu a miernemu dažďu stabilizovala. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Lesné požiare v Alberte vypukli začiatkom minulého týždňa v oblasti známej tzv. ropnými pieskami. Zásoby ropy, ktoré sa tam nachádzajú, sú tretie najbohatšie na svete po Saudskej Arábii a Venezuele. Odborníci predpokladajú, že hasenie ohňa bude pokračovať ešte celé týždne.

 

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v júni sa dnes o 7.14 SELČ predával po 46,20 USD (40,49 eura). To je len o 3 centy viac ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

 

Júlový kontrakt na severomorskú ropnú zmes Brent dnes zlacnel o 5 centov na 47,55 USD za barel.

 

(1 EUR = 1,1409 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona