Ceny ropy kolíšu pre slabý dopyt i situáciu na Blízkom východe

NETKY.SK • 16 November 2012, 08:02 • 2 min
Ceny ropy kolíšu pre slabý dopyt i situáciu na Blízkom východe

Ceny ropy kolíšu pre slabý dopyt i situáciu na Blízkom východe - Svet Ceny ropy dnes kolíšu, zatiaľ čo cena americkej ropy mierne klesla, severomorská ropná zmes Brent naopak zdražela. Investori totiž zvažujú na jednej strane slabý dopyt po rope a dostato

slovakia

left justify in out

img

Ceny ropy dnes kolíšu, zatiaľ čo cena americkej ropy mierne klesla, severomorská ropná zmes Brent naopak zdražela. 

Investori totiž zvažujú na jednej strane slabý dopyt po rope a dostatočne zásobený svetový trh a na strane druhej eskaláciu napätia na Blízkom východe v súvislosti s bojmi v pásme Gazy, ktoré by mohli mať negatívny vplyv na dodávky komodity z regiónu. Informovala o tom agentúra AP.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri sa dnes na poludnie v Bangkoku predával po 85,41 USD (66,97 eura). To je o 4 centy menej ako v predchádzajúci deň, keď cena kontraktu klesla o 87 centov a obchodovanie uzavrel na úrovni 85,45 USD/barel.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, dnes naopak vzrástla o 13 centov na 108,14 USD za barel.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies