Ceny ropy kolísali, hodnota zlata po stratách opäť posilnila

NETKY.SK • 21 Október 2015, 09:37 • 2 min
Ceny ropy kolísali, hodnota zlata po stratách opäť posilnila

NEW YORK - Obchodovanie s ropou bolo v utorok zmiešané. Investori čakali na správu o stave zásob komodity v USA. Ceny ropy Brent najskôr posilnili o 10 centov na 48,71 USD za barel a decembrové dodávky ľahkej americkej ropy o jeden cent na 46,29 USD za barel.

slovakia

left justify in out

Po ukončení bežného obchodovania Americký ropný inštitút (API) zverejnil predbežné údaje, podľa ktorých sa zásoby ropy v krajine minulý týždeň zvýšili o 7 mil. barelov. To bol výrazne viac ako rast na úrovni 3,7 mil. barelov odhadovaný analytikmi v prieskume agentúry Reuters. V reakcii na údaje API americká ropa zlacnela o 34 centov a ropa Brent o 5 centov.


Ceny zlata v utorok po troch dňoch strát posilnili. Podporila ich informácia, že banky v eurozóne v posledných mesiacoch uvoľnili úverové štandardy viac, než sa čakalo. Európska centrálna banka (ECB) je tak pod menším tlakom, aby na svojom štvrtkovom zasadnutí rozšírila program, v rámci ktorého sťahuje z trhov každý mesiac aktíva v objeme 60 mld. eur. V reakcii na kvartálne údaje ECB posilnilo euro a strácal americký dolár, čo zlacnilo nákupy zlata pre držiteľov iných mien. Spotová cena zlata bola o 21:13 GMT na úrovni 1 176,41 USD za uncu, čo bolo o 0,5 % viac ako záverečná hodnota z pondelka. Decembrové dodávky zlata na newyorskej komoditnej burze zdraželi o 4,70 USD na 1 177,50 USD za uncu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies