Ceny ropy klesli v reakcii na rast jej zásob v USA

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 18:58 • 2 min
Ceny ropy klesli v reakcii na rast jej zásob v USA

NEW YORK - Ceny ropy dnes klesli o približne 3 %. Trhy tak zareagovali na správu, že zásoby komodity v USA opäť vzrástli, už šiesty týždeň po sebe a viac, ako odhadovali analytici.

slovakia

left justify in out

To vyvoláva obavy, že nadbytok ropy na trhoch môže znova nasmerovať nadol ceny komodity, ktoré sa len nedávno spamätali z januárového prepadu na najnižšiu úroveň za 12 rokov. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Podľa údajov Federálneho úradu pre energetiku (EIA) zásoby ropy v USA minulý týždeň vzrástli o 9,4 milióna barelov (1 barel = 159 litrov). To je trojnásobne viac ako ich zvýšenie o 3,1 milióna barelov, ktoré očakávali analytici.

 

Americká ľahká ropa West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v máji sa dnes o 18.02 SEČ predávala po 40,11 USD (35,90 eura) za barel. To je o 1,34 USD alebo 3,23 % menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

 

Cena májového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent dnes klesla o 1,07 USD na 40,72 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona