Ceny ropy klesli v reakcii na rast jej zásob v USA

NETKY.SK • 13 December 2012, 08:05 • 2 min
Ceny ropy klesli v reakcii na rast jej zásob v USA

Ceny ropy klesli v reakcii na rast jej zásob v USA - Svet Ceny ropy dnes klesli v reakcii na rast skladových zásob a slabý dopyt v USA, ktoré sú najväčším spotrebiteľom čierneho zlata. Aj obavy investorov, že politikom v Spojených štátoch sa možno do konc

slovakia

left justify in out

img

Ceny ropy dnes klesli v reakcii na rast skladových zásob a slabý dopyt v USA, ktoré sú najväčším spotrebiteľom čierneho zlata.

Aj obavy investorov, že politikom v Spojených štátoch sa možno do konca tohto roka nepodarí vyriešiť fiškálnu krízu, brzdia apetít investorov po rope. Informovala o tom agentúra Reuters.

Bez kompromisnej dohody medzi prezidentom Barackom Obamom a republikánmi v Kongrese začnú v USA začiatkom budúceho roka automaticky platiť rozsiahle rozpočtové opatrenia, ktoré zahŕňajú výdavkové škrty a rast daní v celkovom objeme 600 miliárd USD. To by podľa ekonómov mohlo americké hospodárstvo stiahnuť do recesie a viesť k ďalšiemu zvýšeniu nezamestnanosti, čo by zasiahlo aj iné ekonomiky, najmä Európu.

Prezident Obama a republikáni sa však nevedia dohodnúť na tom, aké opatrenia prijať, aby zabránili fiškálnej kríze. A hrozí, že rokovania medzi obidvoma tábormi sa do Vianoc neskončia.

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v januári sa dnes o 7.11 SEČ predával za 109,28 USD (83,80 eura), čo je o 22 centov menej ako v predchádzajúci deň na záver obchodovania.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s januárovým kontraktom klesla tiež o 22 centov na 86,55 USD za barel.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies