Ceny ropy klesli, sú najnižšie za približne pol roka

NETKY.SK • 10 August 2015, 08:10 • 2 min
Ceny ropy klesli, sú najnižšie za približne pol roka

SINGAPUR - Ceny ropy dnes klesli a sú najnižšie za zhruba pol roka. Dôvodom sú nepriaznivé údaje z Číny, ktorá v júli zaznamenala výrazné zníženie exportu aj importu.

slovakia

left justify in out

To naznačuje, že čínska ekonomika ďalej spomaľuje. Čína pritom patrí medzi najväčších spotrebiteľov ropy na svete. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri sa dnes tesne po 7. hodine SELČ predával za 48,31 USD (44,15 eura), čo je o 26 centov menej ako v predchádzajúci týždeň na konci obchodovania. V priebehu dneška sa cena Brentu nakrátko prepadla na 48,26 USD za barel a dosiahla tak najnižšiu úroveň za vyše šesť mesiacov.

 

Septembrový kontrakt americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) dnes zlacnel o 26 centov na 43,61 USD za barel, pričom nakrátko jeho cena klesla až na 43,36 USD/barel a bola najnižšia za takmer päť mesiacov.

(1 EUR = 1,0941 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona