Ceny ropy klesli, cena Brentu sa však stále drží nad 50 USD/barel

NETKY.SK • 13 Máj 2017, 10:03 • 2 min
Ceny ropy klesli, cena Brentu sa však stále drží nad 50 USD/barel

LONDÝN - Po dvoch dňoch rastu zaznamenali ceny ropy mierny pokles po tom, ako tohtotýždňové optimistické signály zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) oslabila obava z ďalšieho rastu produkcie v USA.

slovakia

left justify in out

OPEC a ďalší producenti sa zídu 25. mája, aby diskutovali o pokračovaní dohody o obmedzovaní produkcie ropy. Saudská Arábia, ktorá je fakticky lídrom OPEC, uviedla, že počíta s predĺžením dohody do konca roka a nevylučuje, že by sa program mohol posunúť aj na obdobie po tomto termíne. Trhy okrem toho podporila aj správa amerického ministerstva energetiky, že zásoby ropy v USA za minulý týždeň výrazne klesli.

 

Na druhej strane ale produkcia ropy v Spojených štátoch pokračuje v raste a približuje sa k úrovniam najväčších producentov ako Saudská Arábia a Rusko. Trhy teraz čakajú na najnovšie informácie spoločnosti Baker Hughes, ktorá zverejňuje údaje o zmenách v počte aktívnych ropných vrtov v USA, čo signalizuje vývoj ťažby.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli klesla do 19.14 o 10 centov na 50,67 USD (46,59 eura) za barel (159 litrov). Cena americkej ľahkej ropy WTI s júnovým kontraktom zaznamenala pokles o 12 centov na 47,71 USD/barel.

 

(1 EUR = 1,0876 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies