Ceny ropy klesajú, americká WTI sa predáva okolo 91,50 USD za barel

NETKY.SK • 1 Október 2012, 08:34 • 2 min
Ceny ropy klesajú, americká WTI sa predáva okolo 91,50 USD za barel

Ceny ropy klesajú, americká WTI sa predáva okolo 91,50 USD za barel - Svet Ceny ropy na začiatku nového týždňa klesajú. Príčinou sú obavy zo slabého globálneho dopytu.

slovakia

left justify in out

img

 Ceny ropy na začiatku nového týždňa klesajú. Príčinou sú obavy zo slabého globálneho dopytu. Dnes zverejnené údaje z Japonska a Číny totiž signalizujú, spomalenia výrobnej aktivity v Číne a Japonsku, teda v druhej a tretej najväčšej svetovej ekonomike.

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.42 SELČ predával po 91,49 USD (70,75 eura). To je o 70 centov menej ako v piatok (28. 9.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas piatka posilnil o 34 centov a uzavrel na 92,19 USD. Novembrový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 82 centov na 111,57 USD za barel.

Japonská centrálna banka (BoJ) dnes zverejnila prieskum, ktorý signalizuje prehlbovanie pesimizmu medzi veľkými výrobcami v krajine. Štvrťročný "Tankan" index BoJ klesol v období od júla do konca septembra na -3 z -1 v predchádzajúcom štvrťroku. Index ukázal, že japonskí výrobcovia sú pesimistickí ohľadom vyhliadok domáceho aj globálneho dopytu.

Index čínskych nákupných manažérov vo výrobnom sektore dosiahol v septembri 49,8 bodu. To znamená, že zostal pod úrovňou 50 bodov, ktorá oddeľuje pokles od rastu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona