Ceny ropy ďalej klesajú, dopyt po nej klesá

NETKY.SK • 8 Október 2012, 08:30 • 2 min
Ceny ropy ďalej klesajú, dopyt po nej klesá

Ceny ropy ďalej klesajú, dopyt po nej klesá - Svet USA sú najväčším spotrebiteľom ropy na svete, preto obchodníci pozorne sledujú vývoj zamestnanosti aj nezamestnanosti v USA. Ceny ropy aj dnes klesajú v reakcii na správy, ktoré signalizujú, že svetová ek

slovakia

left justify in out

img

USA sú najväčším spotrebiteľom ropy na svete, preto obchodníci pozorne sledujú vývoj zamestnanosti aj nezamestnanosti v USA.

 Ceny ropy aj dnes klesajú v reakcii na správy, ktoré signalizujú, že svetová ekonomika v dohľadnom čase nezačne rásť, čo znamená, že dopyt po rope sa tak skoro neodrazí od dna a bude aj naďalej slabý.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v novembri sa dnes na poludnie v Bangkoku predával za 89,51 USD (68,84 eura). To je o 37 centov menej ako minulý týždeň na konci obchodovania. Cena kontraktu sa v piatok (5.10) prepadla o 2 % po tom, ako najnovšie štatistické údaje ukázali, že na americkom trhu práce pribudlo v septembri oveľa menej pracovných miest, ako sa čakalo. USA sú pritom najväčším spotrebiteľom ropy na svete, preto obchodníci pozorne sledujú vývoj zamestnanosti aj nezamestnanosti v USA, a na základe týchto údajov sa pokúšajú odhadnúť, aký bude dopyt po rope.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, dnes klesla o 46 centov na 111,56 USD za barel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies