Ceny ropy ďalej klesajú pre obavy zo spomalenia svetovej ekonomiky

NETKY.SK • 5 August 2011, 10:16 • 2 min
Ceny ropy ďalej klesajú pre obavy zo spomalenia svetovej ekonomiky

Ceny ropy ďalej klesajú pre obavy zo spomalenia svetovej ekonomiky

slovakia

left justify in out

img

Cena americkej ropy dnes opäť klesla a všetko nasvedčuje tomu, že tento týždeň zaznamená najväčší prepad od začiatku mája. Dôvodom sú obavy investorov zo spomalenia svetovej ekonomiky, preto sa zbavujú komodít.

Cena americkej ľahkej ropy WTI tento týždeň poklesla zhruba o 10 % a severomorskej ropnej zmesi Brent o 9 %. Viaceré ekonomické ukazovatele naznačujú, že americká ekonomika smeruje k recesii, čo znamená, že dopyt po rope sa môže ešte znížiť.

Barel (159 litrov) ropy WTI so septembrovým kontraktom sa dnes o 6.47 h SELČ predával po 85,23 USD (59,90 eura). To je jeho najnižšia cena od 17. februára 2011. Kontrakt je zároveň o 1,40 USD lacnejší ako v predchádzajúci deň, keď sa jeho cena prepadla o 6 %, najstrmšie od začiatku mája.

Cena ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, dnes stagnuje na úrovni 107,25 USD za barel po tom, ako sa v predchádzajúci deň znížila takmer o 6 USD.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies