Ceny ropy ako na hojdačke, najprv prepad, potom mierny rast

NETKY.SK • 4 Október 2012, 09:22 • 2 min
Ceny ropy ako na hojdačke, najprv prepad, potom mierny rast

Ceny ropy ako na hojdačke, najprv prepad, potom mierny rast - Svet Ceny ropy zaznamenali mierny rast, keď trhy zareagovali na pozitívne správy z americkej ekonomiky, ktoré čiastočne pomohli zmierniť obavy z ďalšieho vývoja hospodárstva po nepriaznivých i

slovakia

left justify in out

img

 Ceny ropy zaznamenali mierny rast, keď trhy zareagovali na pozitívne správy z americkej ekonomiky, ktoré čiastočne pomohli zmierniť obavy z ďalšieho vývoja hospodárstva po nepriaznivých informáciách z Číny a Európy.

Peking v stredu (3. 10.) oznámil najslabší rast aktivity sektora služieb za september od novembra 2010, čo viedlo k prepadu ceny WTI takmer o 4 USD za barel (159 litrov). Na trhy okrem toho tlačí aj pokračujúca kríza v eurozóne, ktorá zasa informovala o ďalšom poklese aktivity v oblasti služieb za minulý mesiac. Opačné informácie z amerického sektora služieb však negatívne správy z Číny a Európy čiastočne vykompenzovali.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v novembri vzrástla na poludnie bangkockého času v rámci elektronického obchodovania na newyorskej burze o 16 centov na 88,30 USD (68,43 eura) za barel potom, ako na záver stredajšieho obchodovania zaznamenala prepad až o 3,75 USD na 88,14 USD/barel. Bol to najväčší pokles ceny WTI od 4. mája, keď jej cena klesla o 4,05 USD.

Cena ropy Brent obchodovaná v Londýne, ktorá sa v stredu prepadla o 3,40 USD na 108,17 USD/barel, vzrástla o 43 centov na 108,60 USD/barel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies