Ceny ropy a zlata v stredu klesli

NETKY.SK • 8 Október 2015, 09:22 • 2 min
Ceny ropy a zlata v stredu klesli

NEW YORK - Ceny ropy v stredu klesli po správe o načakanom raste zásob komodity v USA. Podľa údajov Federálneho úradu pre energetiku (EIA) sa zásoby minulý týždeň zvýšili o 3,1 mil. barelov, kým analytici oslovení agentúrou Reuters počítali s nárastom o 2,2 mil. barelov.

slovakia

left justify in out

Za predchádzajúce tri dni si ceny ropy pripísali zhruba 8 %, alebo 4 USD. Prispela k tomu utorňajšia prognóza EIA, podľa ktorej má globálny dopyt po rope v budúcom roku rásť najrýchlejším tempom za šesť rokov. Britská ropa Brent zlacnela o 59 centov na 51,33 USD za barel. Ceny ľahkej americkej ropy klesli o 72 centov na 47,81 USD za barel.


Ceny zlata v stredu ustúpili z dvojtýždňových maxím, keď silnejší americký dolár spôsobil nárast ceny pre držiteľov iných mien. K zmierneniu strát prispeli očakávania, že americká centrálna banka presunie rozhodnutie o zvýšení úrokových sadzieb do budúceho roka. Spotová cena zlata bola o 18:53 GMT na úrovni 1 145,86 USD za uncu, čo bolo o 0,1 % menej ako záverečná hodnota z utorka.

(1 EUR = 1,1266 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies