Ceny ropy a zlata druhý deň po sebe klesajú

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 09:26 • 2 min
Ceny ropy a zlata druhý deň po sebe klesajú

NEW YORK - Ceny ropy v pondelok klesli druhý deň po sebe. Dôvodom sú rokovania o iránskom jadrovom programe medzi šiestimi mocnosťami a Teheránom.

slovakia

left justify in out

Tieto rokovania by mohli vyústiť do ukončenia sankcií Západu voči Iránu. To by ešte zvýraznilo prebytok ropy na trhu. Ceny ropy Brent poklesli o 12 centov na 56,29 USD za barel. Ceny americkej ropy klesli o 19 centov na 48,68 USD za barel. Mnoho investorov verí, že nejaký druh dohody bude znamenať uvoľnenie aspoň časti sankcií voči Iránu. Objavujú sa pritom správy, že predstavitelia šiestich krajín a Iránu robia v rozhovoroch pokrok.


Ceny zlata v pondelok poklesli najvýraznejšie za viac ako tri týždne. Dôvodom je posilnenie dolára, ktorý posilnil vzhľadom na rastúce očakávania, že americký Federálny rezervný systém by mohol v tomto roku začať zvyšovať úrokové sadzby. Spotová cena zlata klesla o 1,4 % na 1 182,05 USD za uncu. Aprílové dodávky zlata na newyorskej komoditnej burze zlacneli o 1,3 % na 1 184,80 USD za uncu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona