Ceny kryptomien začali prudko rásť

NETKY.SK • 13 Apríl 2018, 14:15 • 2 min
Ceny kryptomien začali prudko rásť

NEW YORK – Trh s kryptomenami pokračoval v raste aj v piatok 13.apríla po tom, ako cena Bitcoinu (BTC) včera vystrelila o viac ako 1.000 dolárov v priebehu 30 minút. Hodnota BTC dnes prekonala hranicu 8.000 USD a Ether (ETH) prekonal hranicu 500 dolárov po prvýkrát od 26.marca.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bitcoin sa aktuálne obchoduje za 8.088 USD, čo je takmer 11% nárast za uplynulých 24 hodín.

 

 

 

 

Ether za posledných 24 hodín zaznamenal nárast o 15,76% a aktuálne sa obchoduje za 515 dolárov.

 

 

 

 

Podľa údajov CoinMarketCap sú všetky kryptomeny v TOP100 v zelených číslach so ziskom viac ako 10% za posledných 24 hodín. Najväčší rast zaznamenal fork BTC - Bitcoin Private (BTCP), ktorého hodnota vzrástla o 110% za uplynulých 24 hodín a aktuálne sa obchoduje za 33,17 USD. Mierne straty v TOP100 zaznamenali iba Tether (-0,14%), aelf (-1,65%) a Mixin (-0,2%).

 

img

 

Celková trhová kapitalizácia narástla na 325 miliárd dolárov, čo je nárast o 55 miliárd počas 24 hodín.

 

img

 

Tento rapídny nárast cien digitálnych mien možno pripísať viacerým pozitívnym správam, ktoré sa počas týždňa objavili. Práve včera bola zverejnená informácia, že kryptomeny sú vo všeobecnosti prípustné aj podľa práva Šaría.

 

Spoluzakladateľ spoločnosti Fundstrat Tom Lee vidí príčinu tohto nárastu ako kombináciu viacerých faktorov. Jedným z nich môže byť, že banka Santander spúšťa aplikáciu založenú na technológii blockchain od Ripple na medzinárodné platby, druhým faktorom je koniec špekulatívnemu shortovaniu pozícií kvôli celkovému rastu trhu a v neposlednom rade sa o to pričinil aj fakt, že výpredaj kryptomien kvôli daniam skončil.

 

Podľa spoluzakladateľa investičného fondu Quantia Capital Miguela Shwiezera nárast donútil špekulantov uzavrieť krátkodobé pozície, čo podnietilo lavínu nákupných objednávok.

 

img

 

Tento týždeň sa do oblasti kryptomien začal presúvať kapitál z Wall Street, čo určite ovplyvnilo trh. Viac ako presúvaný kapitál však trh mohli ovplyvniť správy, že kontroverzný miliardár George Soros sa rozhodol investovať do kryptomien. Zaujímavou správou je aj spolupráca Rockefellerovej venture spoločnosti s Coinfundom na podporu vývoja kryptomien a technológie blockchain.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona