Ceny hovorov v zahraničí sú výhodné pre ľudí, operátorom klesajú zisky

NETKY.SK • 30 Október 2014, 10:33 • 2 min
Ceny hovorov v zahraničí sú výhodné pre ľudí, operátorom klesajú zisky

BRATISLAVA - Výhodnejšie volania pre ľudí škrtia zisky mobilných operátorov. Tí musia účtovať nižšie poplatky napríklad za volania v zahraničí cez službu roaming.

slovakia

left justify in out

Negatívny dosah regulácie na tržby potvrdili operátori Orange, Slovak Telekom a aj O2, píše na štvrtej strane autorka článku v denníku Hospodárske noviny. "Nižšie ceny sú však pozitívnou správou pre zákazníka," povedal pre denník šéf časopisu PC Revue Ondrej Macko.

 

Na druhej strane to môže mať aj zlý vplyv na trh. Obmedzené investície môžu znamenať menšiu ponuku služieb pre zákazníkov. Dôvodom klesajúcich cien za roaming je to, že od decembra 2015 by sa mal stať históriou. Plánom je totiž vytvoriť jednotný európsky trh, v ktorom by si mali ľudia volať, písať či surfovať za rovnaké ceny. Európska komisia na túto novinku pripravuje telekomunikačný trh postupne.

 

Nižšie ceny operátorov ovplyvňujú okrem klesajúcich poplatkov za roaming aj klesajúce prepojovacie poplatky, dodala autorka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies