Ceny bytov stúpajú každým dňom

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 12:02 • 2 min
Ceny bytov stúpajú každým dňom

BRATISLAVA - Vyše 30 dní musí odpracovať Bratislavčan, aby si zarobil na štvorcový meter bytu alebo domu. V porovnaní s ním Nitranovi stačí na rovnakú plochu robiť 15 dní.

slovakia

left justify in out

Počet dní, ktoré budeme musieť stráviť v práci, aby sme si zarobili na bývanie, bude zrejme oveľa väčší, upozorňuje denník SME.

 

Ceny bytov stúpajú a dosahujú čísla spred krízy. Niektorí politici, makléri či stavebníci hovoria, že by mal zasiahnuť štát a umožniť, aby sa nové byty a domy stavali rýchlejšie.

 

Tlak na zvyšovanie cien by nebol taký veľký. Urýchliť výstavbu by mohol aj nový stavebný zákon, ktorý sa už roky pripravuje, myslí si Róbert Reichbauer zo Slovenskej realitnej agentúry. Nová vláda ho sľubuje, no je otázne, či naň získa dostatočnú podporu. Súčasný stavebný zákon platí od roku 1976, prešiel viacerými novelizáciami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies