Ceny bytov na Slovensku sú historicky najvyššie, kúpu nehnuteľnosti by ste mali odložiť

NETKY.SK • 1 August 2017, 08:30 • 2 min
Ceny bytov na Slovensku sú historicky najvyššie, kúpu nehnuteľnosti by ste mali odložiť

BRATISLAVA – Ceny bytov na Slovensku v druhom štvrťroku opäť rástli, pričom dosiahli doteraz najvyššie historické maximum.

slovakia

left justify in out

Začiatkom roka sa tento trend spomalil. Odborníci očakávajú, že tento rast cien nových bytov a domov bude pokračovať, ale práve naopak, ceny starších nehnuteľností by mali klesnúť. Ak k tomu dôjde, bude to pozitívne znamenie pre Národnú banku, ktorá upozornila, že ceny bytov sa priblížili rizikovému pásmu.

 

Cenový rozdiel medzi bytom v novostavbe a v staršej bytovke by mal byť 25 až 30%, čo by predstavovalo štandardný trend. Dnes sa ceny starších bytov a nových bytov však veľmi nelíšia.

 

Ceny nehnuteľností na Slovensku ešte nikdy neboli také vysoké ako sú dnes. V Bratislave byty medziročne zdraželi o 4%, v Košiciach o viac ako 7% a v ostatných slovenských mestách dokonca až o 8%. Domácemu dopytu sa tento rok veľmi darí, k čomu prispela nízka miera inflácie či nárast miezd. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies