Ceny bytov a domov na Slovensku vzrástli viac ako v EÚ

NETKY.SK • 19 Január 2017, 14:51 • 2 min
Ceny bytov a domov na Slovensku vzrástli viac ako v EÚ

BRATISLAVA - Ceny obytných nehnuteľností, čiže bytov a rodinných domov, v treťom kvartáli minulého roka oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka v eurozóne stúpli o 3,4 % a v rámci celej Európskej únie sa zvýšili o 4,3 %. Medzikvartálne ceny bytov a rodinných domov v eurozóne posilnili o 1,3 % a v celej EÚ vzrástli o 1,5 %. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku ceny obytných nehnuteľností medzikvartálne rástli rýchlejším tempom ako v rámci celej eurozóny aj celej Európskej únie, keď počas júla až septembra oproti predchádzajúcemu štvrťroku stúpli o 1,6 %. Medziročný rast cien bytov a rodinných domov na Slovensku bol tiež rýchlejší ako priemer za eurozónu a EÚ, pričom v porovnaní s tretím kvartálom 2015 boli ceny vyššie o 7,5 %.


V rámci členských krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, obytné nehnuteľnosti medziročne zdraželi najviac v Maďarsku (11,6 %), Lotyšsku (10,8 %) a v Bulharsku (8,8 %). Medziročný pokles cien evidovali na Cypre (-3,3 %) a v Taliansku (-0,9 %). Medzikvartálne sa ceny obytných nehnuteľností najvýraznejšie zvýšili na Malte (5,4 %), v Írsku (4,7 %), v Estónsku, Litve a Maďarsku (zhodne o 3,4 %). V medzikvartálnom porovnaní ceny klesli v Rumunsku (-0,7 %).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona