Ceny benzínu rekordne klesajú: Natankujete po 1,30 za liter!

NETKY.SK • 12 December 2014, 13:08 • 2 min
Ceny benzínu rekordne klesajú: Natankujete po 1,30 za liter!

BRATISLAVA - Ceny ropy 11. decembra pokračovali v rekordnom prepade a klesať majú naďalej, informujú dnešné Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Ceny ropy Brent klesli na päťročné minimá. Hodnota komodity sa prepadla pod 65 dolárov za barel. Pre motoristov by to znamenalo, že ceny benzínu by sa mohli pohybovať pod 1,30 eura za liter, teda najlacnejšie plnenie nádrže za posledné tri roky.

 

To však nemusí byť dno. "Do konca decembra predpokladáme zlacnenie benzínu i nafty o desať centov," uviedol pre denník Boris Tomčiak, analytik firmy Colosseum.

 

V roku 2014 si mohli Slováci kúpiť z priemerného platu 625 litrov benzínu. V roku 2011 to bolo iba 541 litrov, uzatvára denník.

 

Ropa prehĺbila svoje straty, cena WTI klesla pod 60 USD za barel

 

Ropa dnes prehĺbila svoje straty a cena americkej WTI sa prepadla pod hranicu 60 USD za barel. Jej pád vyvolali špekulácie, že najväčší producenti z Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) budú brániť svoj podiel na globálnom trhu za každú cenu. Viac o klesajúcich cenách ropy si môžete prečítať TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies