Ceny benzínov od piatka znovu klesnú

NETKY.SK • 3 Október 2013, 18:09 • 2 min
Ceny benzínov od piatka znovu klesnú

BRATISLAVA - Ceny benzínov na Slovensku pokračujú v poklese. Informoval o tom zástupca portálu natankuj.sk Tomáš Novotný.

slovakia

left justify in out

Ak sa zapojí väčšina púmp, benzíny by mali podľa neho zlacnieť v priemere o 1,5 centu za liter, nafta tentoraz nezlacnie. Od polovice septembra je to už štvrté zlacnenie benzínov. V priemere sa najpredávanejší benzín 95 Natural bude po zlacnení predávať za niečo vyše 1,480 eura za liter. Naposledy sme benzíny kupovali za takúto cenu v prvej polovici júla. Priemerná cena nafty zostane nezmenená na úrovni približne 1,390 eura za liter.

Pokles cien benzínov na Slovensku umožňuje podľa Novotného vývoj na svetových trhoch. Na burze v Rotterdame, ktorá je rozhodujúca pre vývoj cien pohonných látok v našej krajine, sa benzíny dostali na tohtoročné minimá a udržiavajú sa na nich už druhý týždeň. Ako ďalej dodal, dlhodobé porovnanie vývoja cien na Slovensku a v Rotterdame ukazuje, že benzíny by mohli byť lacnejšie o ďalšie 3 až 4 centy za liter, pretože tento týždeň ich hodnota na burze klesla v porovnaní s minulým týždňom o 1 cent za liter.

Ceny nafty vo svete neklesajú tak, ako ceny benzínov. "Nafta bude môcť lacnieť až potom, čo jej ceny na svetových trhoch začnú rásť do tej miery, že umožnia na Slovensku jednorazový pokles cien aspoň o 1 cent za liter," uzavrel Novotný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies