Ceny benzínov a nafty od soboty stúpnu

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 17:39 • 2 min
Ceny benzínov a nafty od soboty stúpnu

BRATISLAVA - Ceny benzínov a nafty sa na Slovensku od soboty opäť zvýšia.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval Tomáš Novotný z portálu natankuj.sk, väčšina čerpacích staníc by mala pohonné látky zdražovať do polovice budúceho týždňa. "Ceny benzínov a nafty by mali byť po skončení zdražovania vyššie v priemere o dva centy za liter," spresnil Novotný. Priemerná cena najpredávanejšieho benzínu 95 Natural by po zdražení mala dosiahnuť hodnotu 1,5 eura za liter. Liter nafty by mal podľa Novotného stáť v priemere 1,375 eura za liter.

Zdraženie podľa natankuj.sk prichádza po dvojtýždňovom raste cien na svetových trhoch. "Dôvodom je najmä neprehľadná situácia v Egypte a aj nečakané zníženie zásob ropy v USA," uvádza Novotný. Podľa jeho slov sa na burze v Rotterdame, ktorá je rozhodujúca pre vývoj cien pohonných látok na Slovensku, zvýšili ceny benzínov o 4 centy na liter, zatiaľ čo nafta stúpla o 2 centy na liter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies