Ceny BAFTA bude vo februári opäť moderovať herec Stephen Fry

NETKY.SK • 8 November 2016, 14:52 • 2 min
Ceny BAFTA bude vo februári opäť moderovať herec Stephen Fry

BRATISLAVA - Anglický herec Stephen Fry bude už dvanásty raz moderovať udeľovanie cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA).

slovakia

left justify in out

Stane sa tak aj napriek tomu, že 59-ročný rodák z Londýna čelil tento rok ostrej kritike verejnosti po tom, ako si počas februárového odovzdávania cien BAFTA robil žarty z oblečenia anglickej kostymérky Jenny Beavan.


Jubilejný 70. ročník udeľovania cien BAFTA sa bude konať 12. februára 2017 v londýnskej Royal Albert Hall, pričom ceremoniál sa tam vráti po 20 rokoch. Od roku 2008 sa galavečer konal v Kráľovskej opere v londýnskej Covent Garden, ktorú plánujú tento rok renovovať. Nominácie na budúcoročné ceny BAFTA zverejnia 10. januára.


Stephen John Fry je nielen hercom, ale aj spisovateľom, scenáristom, novinárom, dramaturgom, komikom a moderátorom. Zahral si v množstve filmov a seriálov ako napríklad V ako Vendeta (2005) alebo Sherlock Holmes 2: Hra tieňov (2011). V rokoch 2007 až 2009 sa objavil aj v niekoľkých epizódach seriálu Kosti (2005). Účinkoval tiež v druhej a tretej časti trojdielnej adaptácie Hobita s podtitulmi Smaugova pustatina (2013) a Bitka piatich armád (2014).

 

Vo Veľkej Británii je okrem toho známy aj ako dlhoročný moderátor zábavnej šou QI (2003).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies