Cenu spoločnosti kameramanov dostal piaty raz Emmanuel Lubezki

NETKY.SK • 15 Február 2016, 10:51 • 2 min
Cenu spoločnosti kameramanov dostal piaty raz Emmanuel Lubezki

NEW YORK - Americká spoločnosť kameramanov (American Society of Cinematographers - ASC) ocenila na 30. ročníku udeľovania svojich výročných cien Mexičana Emmanuela Lubezkého.

slovakia

left justify in out

Rodák z hlavného mesta Mexika si trofej v kategórii celovečerných hraných filmov vyslúžil prácou na snímke Revenant Zmŕtvychvstanie (2015), pričom je to už jeho celkovo piata cena od ASC a tretia v rade. Predchádzajúce štyri získal za filmy Potomkovia ľudí (2006), Strom života (2011), Gravitácia (2013) a Birdman (2014). Nominovali ho tiež za film Ospalá diera (1999).


Lubezki v aktuálnom ročníku porazil konkurenciu v podobe Rogera Deakinsa (Sicario), Janusza Kaminského (Most špiónov), Eda Lachmana (Carol) a Johna Seala (Mad Max: Zbesilá cesta). V televíznych kategóriách ocenili Pierra Gilla za pilotný film seriálu Casanova (2015) a Vanju Černjula za seriál Marco Polo (2014). Spotlight Award získali Adam Arkapaw za drámu Macbeth (2015) a Mátyás Erdély za snímku Saulov syn (2015). Anglický filmár Ridley Scott dostal ASC Board of Governors Award a cenu za celoživotné dielo udelili Johnovi Tollovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona