Cenu princa Astúrskeho dostal americký podnikateľ Bill Drayton

NETKY.SK • 9 Jún 2011, 09:35 • 2 min
Cenu princa Astúrskeho dostal americký podnikateľ Bill Drayton

Cenu princa Astúrskeho dostal americký podnikateľ Bill Drayton

slovakia

left justify in out

img

Americký podnikateľ Bill Drayton je tohtoročným laureátom Ceny princa Astúrskeho  v kategórii medzinárodná spolupráca.
      V zdôvodnení výberu laureáta, o ktorom dnes informovala porota v severošpanielskom Oviede, sa zdôrazňuje, že zakladateľ organizácie Ashoka úspešne dokázal kombinovať podnikateľské metódy so sociálnou angažovanosťou.
      Ashoka vznikla v roku 1980 v Indii a patrí v súčasnosti medzi najväčšie zoskupenia sociálnych subjektov v celosvetovej relácii. Organizácia podporuje firmy, ktoré dokážu nielen vyprodukovať zisk, ale inovatívnymi metódami prispievajú aj k riešeniu spoločenských problémov.
      Ceny Princa Astúrskeho, označované aj za španielske Nobelove ceny, udeľujú každoročne v ôsmich kategóriách. Ocenenia, dotované sumou po 50.000 eur, si spolu so soškou Joana Miróa laureáti tradične preberajú na jeseň v Oviede z rúk korunného princa Felipeho.  Medzi už známymi tohtoročnými držiteľmi ocenenia figuruje v kategórii umenie slávny taliansky dirigent Riccardo Muti, v kategórii literatúra kanadský poet, skladateľ a pesničkár Leonard Cohen a v kategórii spoločenských vied americký profesor vývojovej psychológie Howard Gardner, autor významných prác o "mnohopočetnej inteligencii".
      Britskú Kráľovskú spoločnosť ocenili v tomto roku za prínos k rozvoju vedeckého poznania v kategórii komunikácie a humanitných vied, kým trojicu neurobiológov z USA, Mexika a Talianska Josepha Altmana, Artura Álvareza-Buyllu a Giacoma Rizzolattiho v kategórii vedecký a technický výskum.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies