Cenu primátora si odniesli štyri bratislavské osobnosti

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 18:45 • 2 min
Cenu primátora si odniesli štyri bratislavské osobnosti

BRATISLAVA - Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal dnes v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca ocenil za nezištnú prácu pre mesto a jeho obyvateľov štyri bratislavské osobnosti.

slovakia

left justify in out

Oceneným osobnostiam z oblasti zdravia a sociálnej práce, športu, justície a kultúry primátor odovzdal bronzovú sošku rytiera Rolanda - ochrancu mestských práv a výsad. Laureátov na Cenu primátora vybral Nesrovnal z nominácií, ktoré navrhli neziskové organizácie, občianski aktivisti, vedecké a vzdelávacie inštitúcie či samotní Bratislavčania. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.


Cenu primátora za dlhoročnú obetavú starostlivosť a nezištnú pomoc ľuďom v núdzi a ťažkých životných situáciách získala Viera Schoberová. Za celoživotný prínos pre rozvoj športovej výchovy a propagáciu zdravotného životného štýlu medzi Bratislavčanmi cenu získala Iveta Gályová. Za dlhoročnú a obetavú aktívnu službu v Mestskej polícii hl. mesta SR Bratislavy si Cenu primátora vyslúžila komisárka Eva Dohnalová. A napokon primátor Nesrovnal za významný prínos pre rozvoj umeleckého vzdelávania v oblasti hudby a rozvoj kultúrneho života Bratislavy ocenil profesora Juraja Hatríka.

 

„Vzdávam hold všetkým osobnostiam, ktorým môžem hrdo odovzdať sošku rytiera Rolanda za ich rytierske činy, ktorými sa pričinili o rozvoj mesta a jeho obyvateľov.  V dobe, keď sa nezištná pomoc stáva ojedinelým javom, sú to vzácne momenty mať okolo seba ľudí, ktorí radi pomáhajú bez nároku na odmenu - či už ide o blízkych alebo okolie. Mesto tvoria ľudia, ktorí v ňom žijú. A našou úlohou je, aby sme neprestali veriť, že iba život, ktorý žijeme pre druhých, stojí za to,“ uviedol primátor Nesrovnal na dnešnom slávnostnom ceremoniáli v bratislavskom Primaciálnom paláci.


Cena primátora je tým najvyšším samosprávnym ocenením už od roku 1993. Primátor ho udeľuje každoročne osobnostiam, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o občiansky, kultúrny, spoločenský či športový rozvoj hlavného mesta a spoločnosti. Cenu primátora od roku 1993 až dodnes získalo 107 osobností, ktorých životná cesta je spojená s Bratislavou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies