Cenu Dávida získali aj zdravotníci, ktorí odhalili predražený nákup CT prístroja

NETKY.SK • 15 Február 2015, 15:03 • 2 min
Cenu Dávida získali aj zdravotníci, ktorí odhalili predražený nákup CT prístroja

BRATISLAVA - Cenu Dávida, o ktorej laureátoch rozhodol celoslovenský Klub predsedov Lekárskeho odborového združenia (LOZ), získali v sobotu (14.2.) v Bratislave aj zdravotná sestra Magdaléna Kovačičová a lekár Alan Suchánek z piešťanskej nemocnice, ktorí odhalili a upozornili na predražený nákup CT prístroja.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval predseda LOZ Peter Visolajský, obaja zdravotníci získali Cenu Dávida za rok 2014. Tá sa udeľuje tým zdravotníckym pracovníkom, ktorí prejavili mimoriadnu odvahu v boji za lepšie postavenie lekárov alebo za lepšie zdravotníctvo v príslušnom roku.
      

"Vďaka ich odvahe sa celé Slovensko dozvedelo o škandalóznom nákupe CT prístroja v piešťanskej nemocnici a spustilo sa veľké personálne zemetrasenie v slovenskej politike," povedal predseda LOZ.
      

Podľa jeho slov aj vďaka tomu zažilo slovenské zdravotníctvo v minulom roku mimoriadne turbulentné obdobie, bolo stredobodom pozornosti slovenskej verejnosti a prešlo výraznejšími personálnymi zmenami.
      

Cenu Dávida za dlhoročný prínos v boji za lepšie postavenie lekárov a za lepšie zdravotníctvo udelili in memoriam doktorovi Mikulášovi Buzgovi, dlhoročnému viceprezidentovi Slovenskej lekárskej komory. "Vďaka jeho obetavosti a oddanosti lekárskemu stavu, ako aj mimoriadnym osobnostným kvalitám sa nezmazateľne vryl do pamäti slovenských lekárov a patrí mu preto medzi nimi čestné miesto," dodal Visolajský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies