Centrum právnej pomoci posilňuje svoje kapacity

NETKY.SK • 21 December 2016, 15:35 • 2 min
Centrum právnej pomoci posilňuje svoje kapacity

BRATISLAVA – Centrum právnej pomoci (CPP) rozširuje svoje kapacity. Dôvodom sú úlohy, ktoré získalo v súvislosti s novoprijatými zmenami v osobnom bankrote. Tie začnú platiť od 1. marca 2017.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo spravodlivosti informovalo o tom, že jeho rezortná organizácia vypísala výberové konanie na celkom 35 pozícií právnikov, asistentov a pracovníkov prvého kontaktu. Pribudnú v desiatich kanceláriách v Bratislave, Nitre, Žiline, Liptovskom Mikuláši, Rimavskej Sobote, Banskej Bystrici, Košiciach, Prešove, vo Svidníku a v Humennom.

 

CPP bude po novom poskytovať služby všetkým, ktorí sa rozhodnú využiť inštitút osobného bankrotu. Dlžníkov bude sprevádzať celým procesom oddlženia. Úlohou jeho pracovníkov bude napomáhať ľuďom aj priamo v teréne a poskytovať konzultácie v konzultačných pracoviskách.

 

Ministerstvo vysvetlilo, že nové miesta vznikajú najmä tam, kde sa očakáva najvyšší záujem o využitie osobného bankrotu. Výberové konania sa uskutočnia v januári v Košiciach, Bratislave a Banskej Bystrici.

 

Zmeny v zákone o konkurze a reštrukturalizácii schválili poslanci NR SR na poslednej tohtoročnej schôdzi. Zámerom ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej (Most-Híd) je zvýšiť dostupnosť oddlženia pre tých, ktorí sa z vlastnej viny alebo iných dôvodov ocitli v dlhovej pasci a nevedia sa z nej dostať.

 

Dlhov sa bude môcť po novom dlžník zbaviť pomocou jednej z dvoch alternatív – konkurzom alebo cez splátkový kalendár. Ministerstvo chce podstatne znížiť náklady spojené so začatím konania o oddlžení. Nemajetným dlžníkom by mal s nimi pomôcť štát. Novela prináša i ochranu dlžníkov pred úplnou stratou bývania.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies