Centrum Košíc privíta jedinečnú vizuálnu šou Imaginácie 2012

NETKY.SK • 28 Máj 2012, 22:50 • 2 min
Centrum Košíc privíta jedinečnú vizuálnu šou Imaginácie 2012

Centrum Košíc privíta jedinečnú vizuálnu šou Imaginácie 2012 - Kultúra Košickú Hlavnú ulicu v priestore od Dolnej brány až po Štátne divadlo ovládnu v dňoch 31. mája až 2.

slovakia

left justify in out

img

Košickú Hlavnú ulicu v priestore od Dolnej brány až po Štátne divadlo ovládnu v dňoch 31. mája až 2. júna mystické bytosti odinakiaľ, ktoré na šiestich rôznych miestach predvedú desať obrazov Imaginácií.

„Už tretíkrát dávame Košičanom šancu prežiť vlastné imaginácie. V tomto roku sme boli nútení kvôli plánovanej rekonštrukcii mestského parku preniesť celý projekt do centra mesta, kde sa pokúsime využiť každý kúsok priestoru, či budovy,“ povedala o projekte jeho autorka Ľuba Blaškovičová. Spresnila, že návštevníci predstavení, tak ako po minulé roky, sa budú presúvať za dejom na rôzne stanovištia. „Uvidia príbeh o tom, ako sa stretli dva svety, ako sa dokážu navzájom obohatiť, porozumieť si, poznávať, nadviazať nové kontakty,“ pokračovala Blaškovičová.

Autorka a jej spolupracovníci opäť očakávajú tisícové návštevy večerných predstavení, ktoré majú zaujať najmä svojim vizuálnym podaním. „Uvidíme ohňovú šou, balet, akrobacie a scénicky tanec, žongléra, akrobaciu na šáloch, historický šerm, povrazolezca svetového mena Olivera Zimmermanna z Nemecka,“ prisľúbila Blaškovičová. Zdôraznila však, že každý divák si musí utvoriť vlastnú predstavu toho, čo uvidí a musí si svoj príbeh prežiť sám.

Imaginácie sa v tomto roku prvý raz predstavia aj v ďalšom meste Pentapolitany v Prešove. „Dúfam, že roku 2013, keď budú Košice hlavným mestom európskej kultúry, sa nám Imaginácie podarí dostať do všetkých miest Pentapolitany, teda aj do Levoče, Bardejova a Sabinova,“ uzavrela Blaškovičová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies