Centrum komisára OSN pre utečencov v Budapešti rozšíria

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 13:28 • 2 min
Centrum komisára OSN pre utečencov v Budapešti rozšíria

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda rozhodla o územnom i personálnom rozšírení budapeštianskeho globálneho obslužného centra Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI o tom dnes informoval štátny tajomník rezortu diplomacie István Mikola. Podľa Mikolu, ktorý je zodpovedný za medzinárodnú spoluprácu, sa v zmysle rozhodnutia kabinetu z 21. júna presťahuje obslužné centrum do budovy Duna Tower, kde budú k dispozícii priestory s väčšou celkovou rozlohou, 3300 štvorcových metrov.

 

Na novom mieste bude zabezpečené potrebné infraštrukturálne zázemie k činnosti centra, konštatoval štátny tajomník a dodal, že v súčasnosti pracuje v centre 230 ľudí. Ich počet rozšíria o ďalších 150-200. Podľa dohody s úradom vysokého komisára väčšina nových zamestnancov budú Maďari.

 

"Sme radi, že obslužné centrum UNHCR je v Maďarsku, pretože takto máme možnosť viesť odbornú diskusiu v aktuálnych procesoch prebiehajúcich vo svete. Od centra dostávame odborné informácie, ktoré teraz nutne potrebujeme," konštatoval Mikola.

 

Budapeštianske obslužné centrum zabezpečuje v prvom rade finančné a účtovnícke služby, ale aj úlohy v oblasti informatiky. Odovzdali ho vo februári 2008 a úrad vysokého komisára umiestnil v júni 2009 do maďarského hlavného mesta aj svoje globálne vzdelávacie centrum.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies