Centrum Bratislavy v belasom, Slovanisti prevzali majstrovskú trofej

NETKY.SK • 26 Máj 2011, 10:04 • 2 min
Centrum Bratislavy v belasom, Slovanisti prevzali majstrovskú trofej

Centrum Bratislavy v belasom, Slovanisti prevzali majstrovskú trofej

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský hrad síce nesvietil na modro, ale belasá farba aj tak v stredu ovládla ulice hlavného mesta Slovenska. Futbalistov bratislavského Slovana totiž slávnostne dekorovali na Hlavnom námestí za slovenských majstrov v sezóne 2010/2011.
      Majstrovské medaily a pohár pre šampiónov odovzdali hráčom za mohutného aplauzu, zvukov delobuchov a svetlíc prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a šéf Únie ligových klubov Dušan Tittel. Na pódium postupne vystúpili všetci hráči belasého kádra. "Slovan bol najlepší v lige, titul si zaslúžil," skonštatoval prvý muž slovenského futbalu ešte predtým, ako futbalistom prijal na bleskovej návšteve primátor mesta Milan Ftáčnik.
      Zverenci českého trénera Karla Jarolíma triumfovali aj v Slovenskom pohári, takže v bratislavských uliciach sa oslavoval aj prestížny double (pozn. štvrtý v histórii po rokoch 1974, 1994, 1999). Futbalisti Slovana ešte v stredu odohrali zápas posledného 33. kola Corgoň ligy v Dunajskej Strede (3:0), pričom zo Žitného ostrova sa už presunuli na oslavy do centra Bratislavy.
      Tam ich čakalo niekoľko tisíc nadšených a rozvášnených fanúšikov v belasých a modro-bielych farbách, ktorým sa zrejme na prelome kalendárnych rokov o majstrovských oslavách ani nesnívalo. Slovan totiž strácal po jeseni na vedúcu Žilinu až tucet bodov, ale na jar potom čaroval. Davy belasých priaznivcov na Hlavnom námestí zabávala skupina Lojzo, ktorá je známa svojim dlhoročne pozitívnym vzťahom k Slovanu, a Belasá Šľachta.
      Medzi oslávencami nechýbal ani Filip Šebo, ktorý v Dunajskej Strede pridal ďalšie dva presné zásahy a s 22 gólmi sa stal najlepším kanonierom Corgoň ligy. Futbalisti Slovana, ktorí sa kvalifikovali do 2. predkola Ligy majstrov, odštartujú prípravu na novú sezónu 13. júna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona