Centrom Paríža otriasol mohutný výbuch: Počet zranených sa zvýšil na 17

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 18:40 • 2 min
Centrom Paríža otriasol mohutný výbuch: Počet zranených sa zvýšil na 17

Paríž 1. apríla (TASR) - Centrom Paríža otriasla dnes mohutná explózia, ktorá zničila vrchnú časť obytnej budovy v šiestom mestskom obvode.

slovakia

left justify in out

Príčina výbuchu nie je bezprostredne známa, svedkovia sa však domnievajú, že mohlo ísť o výbuch v dôsledku úniku plynu.

 

 

Záchranári a hasiči evakuovali obyvateľov v okolí zasiahnutej budovy v šiestom parížskom obvode.

 

 

Fotografie z miesta zachytili hasičov bojujúcich s požiarom v polozrútenom historickom obytnom objekte. Explózia prevalila časť strechy a rozmetala trosky a časti budovy do širokého okolia.

 

 

Tesne pred výbuchom, zaznamenaným približne o 12.20 h, reagovali záchranné služby na volanie k požiaru na prízemí domu v ulici Rue de Berite, uviedol francúzsky denník Le Parisien.

 

 

Z miesta explózie stúpal hustý dym a v metropole na Seine to aj v súvislosti s vlaňajšími teroristickými útokmi a nedávnymi udalosťami v Bruseli vyvolalo najskôr špekulácie o možnom kriminálnom pozadí.

 

 

Počet zranených osôb sa medzičasom zvýšil na 17. Je medzi nimi aj 11 hasičov, ktorí počas nasadenia doplatili na ďalšiu explóziu. Jedného z nich previezli do nemocnice s ťažkými zraneniami, informovalo francúzske ministerstvo vnútra.

 

 

Francúzske médiá s odvolaním sa na informácie od polície potvrdili, že pri výbuchu, ktorý zdemoloval niekoľko poschodí budovy a časť strechy, sa mierne zranilo päť ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies