Centrom Milána otriasol silný výbuch, explodovala dodávka s kyslíkovými bombami

NETKY.SK • 11 Máj 2023, 13:30 • 2 min
Centrom Milána otriasol silný výbuch, explodovala dodávka s kyslíkovými bombami

MILÁNO - Centrom Milána vo štvrtok napoludnie otriasol silný výbuch, v dôsledku ktorého začalo na ulici horieť viacero áut. Podľa predbežných informácií vybuchla dodávka prevážajúca kyslíkové bomby.

slovakia

left justify in out

K výbuchu došlo na ulici Via Pier Lombardo v centre Milána. Podľa výpovedí svedkov dodávka prevážala kyslíkové bomby pravdepodobne určené pre blízky Taliansky auxologický inštitút. Jedna z kyslíkových bômb začala horieť, čo následne spustilo tzv. dominový efekt, ktorý vyústil do rozsiahlej explózie. Plamene sa rozšírili aj na viacero áut a motocyklov stojacich na ulici, blízku lekáreň a obytnú budovu. Na záberoch z miesta činu bolo vidno horiace vozidlá a kúdoly čierneho dymu.

 

Podľa Corriere della Sera si výbuch vyžiadal najmenej štyroch zranených. Vodič dodávky výbuch prežil. Polícia oblasť uzavrela a evakuovala deti z materskej školy na susednej ulici a tiež obyvateľov dvoch bytoviek. Podľa agentúry ANSA dodávka v čase výbuchu nemala naštartovaný motor a na ulici len parkovala. Polícia a hasiči uviedli, že príčinou explózie mohla byť aj technická porucha vozidla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona