Centrálu vládnej Sociálnodemokratickej strany Nemecka evakuovali po anonymnej bombovej hrozbe

NETKY.SK • 25 August 2015, 17:13 • 2 min
Centrálu vládnej Sociálnodemokratickej strany Nemecka evakuovali po anonymnej bombovej hrozbe

BERLÍN - Evakuovaní zamestnanci Domu Willyho Brandta - centrály Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) v Berlíne sa po ukončení prehliadky objektu policajnými pyrotechnikmi mohli vrátiť do jeho priestorov.

slovakia

left justify in out

 V budove sa nenašlo nič podozrivé, uviedol podľa tlačovej agentúry DPA hovorca strany.

 

Sídlo SPD je terčom záplavy vyhrážok s nenávistným obsahom od pondelkovej návštevy spolkového vicekancelára a lídra strany Sigmara Gabriela v Heidenau, dejisku nedávnych xenofóbne motivovaných výtržností. Strana k podobným hrozbám pristupuje s maximálnou vážnosťou a centrálu preto aj s ohľadom na ochranu zamestnancov evakuovala, uviedla predtým generálna tajomníčka SPD Yasmin Fahimiová. "Musíme vychádzať z toho, že ide o čisto politický akt," podčiarkla a dodala, že hrozby neprinútia SPD ustúpiť od svojho jasného postoja ani o milimeter.

 

Centrála SPD dostala od začiatku týždňa asi 300 emailov so sčasti nedôstojným obsahom a jej zamestnanci zaregistrovali asi 150 telefonátov plných vulgárnych nadávok, urážok a hrozieb. Iba kvôli obsahu 14 emailov skúma strana možnosť trestného oznámenia, dodal jej hovorca.

Berlínska polícia nevníma dnešnú anonymnú telefonickú hrozbu voči centrále SPD ako vážnu.

 

Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová uprostred týchto nálad oznámila, že v stredu osobne navštívi práve Heidenau. V spoločnosti saského krajinského premiéra Stanislawa Tilicha sa tam stretne i s dobrovoľníkmi, ktorí utečencom pomáhajú, ako aj s príslušníkmi bezpečnostných zložiek chrániacich migrantov. Informoval o tom hovorca spolkovej vlády Steffen Seibert.

 

I nemecký spolkový prezident Joachim Gauck sa chce osobne oboznámiť s podmienkami utečencov v niektorom z ich dočasných príbytkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona