Centrálny register nezverejňuje všetky zmeny v zmluvách

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 15:02 • 2 min
Centrálny register nezverejňuje všetky zmeny v zmluvách

BRATISLAVA - Aliancia Fair-play našla v Centrálnom registri zmlúv (CRZ) dokumenty, v ktorých sa menili podstatné údaje. Zverejnila zoznam asi 40-tisíc zmlúv, ktoré mohli byť zmenené, či vymazané bez toho, aby CRZ tieto zmeny zverejnil.

slovakia

left justify in out

Pri jednej z kontrol v rámci projektu otvorenezmluvy.sk Aliancia Fair-play zistila, že eviduje o približne 40-tisíc záznamov o zverejnených zmluvách viac ako samotný CRZ, z ktorého čerpá údaje, informoval dnes agentúru SITA Pavol Lacko z aliancie. Podrobnejšou analýzou náhodne vybranej vzorky prišla na to, že aj zásadné údaje zverejnené v Centrálnom registri zmlúv sa menia a dokonca aj vymazávajú. Tento proces prebieha bez toho, aby sa zverejňovala evidencia takýchto zmien, upozorňuje Aliancia Fair Play.

"Bez existencie prísnych pravidiel na vykonávanie zmien v registri a bez zverejnenej evidencie zmien je riziko manipulácie s údajmi extrémne vysoké. Hrozba, že takého manipulácie zakrývajú aj nezákonnú činnosť je reálna," povedal Pavol Lacko z Aliancie Fair-play.

Na svojej stránke https://fair-play.sk zverejnila aj zoznam 40-tisíc zmlúv, pri ktorých mohli byť nezverejnené úpravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies