Centrálny dispečing Mestskej polície sa stal chráneným pracoviskom

NETKY.SK • 11 August 2010, 12:35 • 2 min
Centrálny dispečing Mestskej polície sa stal chráneným pracoviskom

Centrálny dispečing Mestskej polície sa stal chráneným pracoviskom

slovakia

left justify in out

Z centrálneho dispečingu liptovskomikulášskej Mestskej polície (MP) sa dnes predpoludním stalo oficiálne chránené pracovisko. Pri obsluhe kamerového systému v ňom získalo zamestnanie šesť zdravotne ťažko postihnutých občanov, tri ženy a traja muži.
Podľa primátora Jána Blcháča vyvíja radnica viacero aktivít na podporu sebarealizácie hendikepovaných obyvateľov. "Toto je jeden z konkrétnych projektov. Zároveň ním posilňujeme výkonnosť našej MP. Noví pracovníci nahradia príslušníkov doteraz obsluhujúcich kamerový systém, ktorí sa tak môžu venovať práci priamo v teréne," vysvetlil. "Vybraní uchádzači prejavili od samého začiatku úžasnú aktivitu, ochotu a pracovné nasadenie," doplnil náčelník MP Dalibor Šalplachta.
"Privítali sme myšlienku mesta zriadiť chránené pracovisko s možnosťou uplatnenia pre ľudí so zdravotným postihnutím a reálne sťaženými podmienkami zaradenia sa do pracovného pomeru," vyzdvihla Oľga Mičudová z tamojšieho Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Opodstatnenie spomínaného projektu podporil aj prejavený záujem viac ako 30 uchádzačov o tieto pracovné pozície.
O čerstvé dojmy sa ochotne podelili aj noví pracovníci MP. "Je to moja prvá pracovná príležitosť. Som veľmi rád, že budem môcť prispieť k bezpečnosti nášho mesta. Som veľmi spokojný, že som sa sem dostal. Našiel som tu veľmi dobrý kolektív ľudí, ktorí nás prijali medzi seba," povedal Lukáš Matoušek. "Určite sa mi výrazne zmení život. Finančná otázka nebola ani zďaleka rozhodujúca. Zameriavala som sa najmä na to, aby som sa mohla uplatniť v živote," dodala Zuzana Ždilová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies