Čentéš: Vymenovanie Čižnára za generálneho prokurátora som zobral na vedomie

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 11:56 • 2 min
Čentéš: Vymenovanie Čižnára za generálneho prokurátora som zobral na vedomie

BRATISLAVA - Vymenovanie Jaromíra Čižnára za generálneho prokurátora zobral prokurátor Jozef Čentéš na vedomie.

slovakia

left justify in out

"Dnešné vymenovanie pána Čižnára za generálneho prokurátora prezidentom SR Ivanom Gašparovičom som zobral na vedomie. Na Generálnej prokuratúre zostávam naďalej pracovať a počkám, ako Ústavný súd SR rozhodne o mojich dvoch ústavných sťažnostiach," povedal v krátkej reakcii pre TASR Jozef Čentéš. Prezident SR Ivan Gašparovič dnes vymenoval Jaromíra Čižnára za nového generálneho prokurátora. Urobil tak mesiac po tom, ako bol Čižnár zvolený za kandidáta na generálneho prokurátora v NR SR.

 

Jaromír Čižnár získal v tajnej voľbe 18. júna 82 hlasov od 82 prítomných poslancov. Na voľbe sa zúčastnili len poslanci vládneho Smeru-SD. Opozícia totiž považuje za právoplatne zvoleného kandidáta na generálneho prokurátora Jozefa Čentéša, ktorého prezident odmietol vymenovať. Samotnú voľbu preto označila za bod zlomu či čierny deň pre ústavnosť.

Čižnár deň pred svojím zvolením v parlamente povedal, že ak Ústavný súd (ÚS) SR potvrdí, že on svojou účasťou na voľbe porušil práva Jozefa Čentéša, odstúpi z funkcie generálneho prokurátora. Ak však ÚS povie, že Čentéšove práva porušil napr. prezident SR Ivan Gašparovič tým, že ho nevymenoval, Čižnár vo funkcii ostane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies