Čentéš dnešné rozhodnutie ÚS SR o jeho sťažnosti berie na vedomie

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 17:56 • 2 min
Čentéš dnešné rozhodnutie ÚS SR o jeho sťažnosti berie na vedomie

BRATISLAVA - Jozef Čentéš berie dnešné rozhodnutie prvého senátu Ústavného súdu SR (ÚS SR) na vedomie.

slovakia

left justify in out

Ten dnes prijal na neverejnom zasadnutí jeho sťažnosť, podanú ešte 28. decembra 2012, v ktorej namietal porušenie svojho základného práva nevymenovaním za generálneho prokurátora vtedajším prezidentom SR Ivanom Gašparovičom, na ďalšie konanie. "Očakávam, že Ústavný súd SR rozhodne o merite veci v primeranej lehote," povedal ďalej pre agentúru SITA Čentéš. O prijatí na ďalšie konanie dnes rozhodol prvý senát ÚS SR v zložení Ladislav Orosz, Ľudmila Gajdošíková a Marianna Mochnáčová.

 

Jozef Čentéš bol 17. júna 2011 v NR SR zvolený za generálneho prokurátora. Hlasovalo za neho 79 z 89 prítomných poslancov. Prezident Ivan Gašparovič odmietol Čentéša vymenovať do funkcie už v júni 2011. Pre námietky zaujatosti nemohol ÚS o veci rozhodnúť. Novozvolený prezident Andrej Kiska stiahol všetky námietky voči sudcom ústavného súdu, ktoré podal jeho predchodca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies