Center Winnipegu Rypien je mŕtvy, príčina smrti nie je známa

NETKY.SK • 16 August 2011, 11:55 • 2 min
Center Winnipegu Rypien je mŕtvy, príčina smrti nie je známa

Center Winnipegu Rypien je mŕtvy, príčina smrti nie je známa

slovakia

left justify in out

img

Hokejistu účastníka NHL Winnipeg Jets Ricka Rypiena našli v pondelok mŕtveho v jeho dome v Crownsnest Pass, ktorý sa nachádza v kanadskej provincii Alberta. Za svoj nový klub tak neodohral ani jeden zápas v najlepšej lige sveta, keďže kontrakt s ním odpísal len v júli. Príčina smrti ani jej okolnosti polícia zatiaľ nezverejnila.
      Dvadsaťsedemročný Rypien odohral v uplynulej sezóne len 9 zápasov za Vancouver Canucks a od novembra minulého roku si zobral voľno pre vážne osobné dôvody. Bolo to už druhýkrát za posledné 3 roky, čo opustil tím pre nešpecifikované osobné problémy. V marci tohto roku sa k hokeju vrátil, ale do konca ročníka už nastupoval len v zostave farmárskeho Manitoba Moose.
      Center mal podľa špekulácií psychické problémy, z ktorých sa chcel vyliečiť. V októbri sa stal negatívne známym vďaka incidentu, keď v hneve uchmatol fanúšika Minnesoty Wild na ceste z ľadu smerom do kabín, za čo ho vedenie ligy potrestalo 6-zápasovým dištancom.
      "S najväčou ľútosťou potvrdzujeme smrť Ricka Rypiena. Ako to mnohí vedie, mal silné väzby s tímami Winnipeg Jets, Manitoba Moose i Vancouver Canucks. Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť celej jeho rodine i priateľom," znie vo vyhlásení Winnipegu Jets. "Rick bol počas posledných 6 rokov obľúbeným členom rodiny Canucks. Bol skvelým spoluhráčom i kamarátom pre hráčov, trénerov i realizačný tím. Súcitíme s jeho rodinou v týchto najťažších momentoch," cituje komuniké Canucks server tsn.ca.
      Rypien je už druhým hráčom NHL v tomto roku, ktorý zomrel náhle. V máji neprežil požitie alkoholu a liekov v rovnakom čase Derek Boogaard.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona