Cenová vojna stláča ceny vlakov na trase Praha - Košice

NETKY.SK • 22 Február 2016, 17:13 • 2 min
Cenová vojna stláča ceny vlakov na trase Praha - Košice

PRAHA/KOŠICE - Súboj troch železničných dopravcov o cestujúcich na trase medzi Prahou Košicami priniesol ďalšie zlacnenie cestovných lístkov na rekordne nízku úroveň.

slovakia

left justify in out

Na trase o zákazníkov bojujú České dráhy, RegioJet a Leo Express. Doteraz sa stretávali len na linke Praha - Ostrava, teraz získal konkurenčný boj medzinárodný rozmer. Informoval o tom internetový portál českého denníka MFDnes.

 

Zatiaľ posledný "výstrel" v cenovej vojne prišiel od Leo Expressu. Spoločnosť mení od budúceho pondelka (29. 2.) cestovný poriadok a na Slovensko začne jazdiť s oboma pármi vlakov denne až do Košíc. Pri tej príležitosti zlacnel na 269 Kč (9,95 eura). Doteraz bol na trase najlacnejší RegioJet s cenou 280 Kč.

Leo Express od 29. februára predĺži trasu svojho nočného vlaku z Prahy do Spišskej Novej Vsi až do Prešova a Košíc, kam bude prichádzať o 4.03. Firma tak podľa hovorkyne Petry Valentovej reaguje na rastúci dopyt. Späť vlak odchádza vo 4,45, do mesta prichádza o 13.22.

 

Firma s odchodom skoro ráno mieri aj na slovenských vnútroštátnych zákazníkov, v Žiline vlak nadväzuje na rýchlik do Bratislavy. "Spoje medzi Prahou, Žilinou, Košicami a Prešovom patria dlhodobo medzi naše najobsadzovanejšie vlaky. Ľudia v Prešove naše služby priamo milujú. Využili sme aj to, že boli zrušené IC vlaky na Slovensku a naším novým ranným spojom z Košíc a Prešova ponúkame aj alternatívu s prestupom na rýchlik v Žiline do Bratislavy," uviedol Peter Köhler z Leo Expressu.

(1 EUR = 27,022 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies