Cenný nález: Britská polícia našla na šrotovisku prestížne ocenenie

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 16:30 • 2 min
Cenný nález: Britská polícia našla na šrotovisku prestížne ocenenie

LONDÝN - Britská polícia oznámila, že počas akcie zameranej na odhalenie krádeží kovu našla v Londýne aj sošku, aké každoročne udeľuje Britská akadémia textárov, skladateľov a autorov (BASCA) v rámci Ivor Novello Awards.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci akadémie sa domnievajú, že sošku stratili v roku 1997 pri sťahovaní organizácie do nového sídla. "Určite sa postaráme o jej lepšiu bezpečnosť. Tešíme sa, že sa nám vráti," vyjadrila sa k nálezu riaditeľka BASCA Vick Bain.

Sochár Mike Wilson, ktorý sošky vyrába už štyridsať rokov, potvrdil, že nájdený exemplár mohol vyrobiť v rokoch 1995 až 1997. Ide však o ukážkový kus, ktorý nebol určený žiadnemu umelcovi. Bronzová figúra znázorňuje grécku hudobnú múzu Euterpé. V minulosti ju získali napríklad Elton John, Robbie Williams alebo Gary Barlow a minulý mesiac si dve prevzala speváčka Emeli Sandé. 

Ivor Novello Awards udeľuje BASCA od roku 1955 na počesť britského hudobného skladateľa, speváka a herca Ivora Novella.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies