Cenám TCA kraľovali seriály Hry o tróny a Homeland

NETKY.SK • 29 Júl 2012, 20:23 • 2 min
Cenám TCA kraľovali seriály Hry o tróny a Homeland

Cenám TCA kraľovali seriály Hry o tróny a Homeland - Kultúra Najlepším televíznym programom sa na sobotňajšom 28. ročníku udeľovania The Television Critics Association Awards (TCA Awards) stal seriál Hra o tróny (2011).

slovakia

left justify in out

img

Najlepším televíznym programom sa na sobotňajšom 28. ročníku udeľovania The Television Critics Association Awards (TCA Awards) stal seriál Hra o tróny (2011). Tento seriál z produkcie HBO sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinente Westeros, kde v období podobnom stredoveku o Železný trón bojuje niekoľko urodzených rodín. Seriál od jeho začiatku mimoriadne kladne prijali diváci i kritici. Prvá séria si vyslúžila okrem iných nominácie v hlavných kategóriách na Emmy, Zlatý glóbus, Satellite Award či Screen Actors Guild Award, pričom najviac pozornosti filmových kritikov získal predstaviteľ bystrého a vtipného Tyriona Lannistera Peter Dinklage.

V kategórii Najlepší nový televízny program na TCA Awards zvíťazil kriminálny mysteriózny seriál Homeland (2012) v hlavnej úlohe s Damianom Lewisom a Caire Danes, ktorá na udeľovaní cien získala sošku za najlepší individuálny výkon v dráme. V kategórii Najlepší individuálny výkon v komédii triumfoval herec Louis C.K. - predstaviteľ titulnej postavy v seriáli Louie (2010). Práve tento seriál nenašiel premožiteľa v kategórii Najlepší televízny komediálny program. Medzi dramatickými programami zvíťazil Breaking Bad. Moderátor David Letterman si na TCA Awards v Kalifornii prevzal cenu za celoživotný prínos.

Prehľad víťazov 28. ročníka TCA Awards: Najlepší televízny program: Hra o tróny Najlepší nový televízny program: Homeland Najlepší televízny dramatický program: Breaking Bad Najlepší televízny komediálny program: Louie Najlepší televízny informačný program: 60 Minutes Najlepší televízny program pre deti: Switched at Birth Najlepšia televízna miniséria alebo špeciálny program: Panstvo Downton Najlepší individuálny výkon v komédii: Claire Danes - Homeland Najlepší individuálny výkon v dráme: Louis C.K. - Louie Cena za tradíciu: Na zdravie Cena za celoživotný prínos: David Letterman

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies