Cenám európskej MTV kraľovala Lady Gaga

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:18 • 2 min
Cenám európskej MTV kraľovala Lady Gaga

Cenám európskej MTV kraľovala Lady Gaga

slovakia

left justify in out

Lady Gaga je tohtoročnou kráľovnou popu. Aspoň podľa divákov hudobnej stanice MTV Europe, ktorí hlasovaním rozhodli, že 24-ročnú Američanku vyhlásili v nedeľu večer v Madride za najlepšiu speváčku, najlepšiu popstar a jej hit Bad Romance za najlepšiu skladbu roka 2010.
      Tento úspech sa očakával, pretože už na septembrovom udeľovaní amerických cien MTV Video Music Awards nedala Lady Gaga konkurentom šancu a odniesla si osem trofejí. V Madride sa však nekonal rozruch podobný vystúpeniu Lady Gaga v šatách z hovädzieho mäsa, keďže speváčka bola v nedeľu v rámci svojho turné Monster Ball v Budapešti, odkiaľ sa do Madridu "pozrela" v troch živých vstupoch.
      Bezzubá nakoniec zostala speváčka Katy Perryová, ktorá mala s Lady Gaga najviac nominácií. Z piatich však premenila na cenu len jednu, a to v kategórii najlepší videoklip k svojmu letnému hitu California Gurls.
      Udeľovaniu MTV Europe Music Awards celkovo dominoval severoamerický pop a rock. Až na jednu vo všetkých 12 kategóriách zvíťazili skupiny a interpreti z USA a Kanady.
      Česť Európy zachránili len nemeckí Tokio Hotel, ktorí získali cenu za najlepšie vystúpenie v programe MTV World Stage.
      Čisto európskou bola kategória najlepší španielsky spevák, v ktorej zvíťazil Enrique Iglesias.
      Najlepším spevákom sa stal 16-ročný Justin Bieber, čo sa mnohým fanúšikom v hale Caja Mágica nepáčilo a dali to najavo bučaním. Mladý Kanaďan vyhral aj v kategórii Best Push Act, zahŕňajúcej interpretov, ktorí sa najčastejšie objavujú v reláciách MTV.
      Americký úspech zavŕšili skupiny Linkin Park víťazstvom v kategórii najlepšie live vystúpenie, Thirty Seconds to Mars (víťazstvo v kategórii rock) a Paramore (alternatívna scéna). Eminem sa stal najlepším interpretom hiphopu a 23-ročná Ke$ha najlepším nováčikom.
      V Madride udelili aj dve osobitné ceny: Americká rocková kapela Bon Jovi dostala prvýkrát udeľovanú Global Icon Award a kolumbijská speváčka Shakira bola ocenená za angažovanie sa pre vzdelávanie pre všetkých cenou MTV Free Your Mind Award.
      Diváci MTV v Európe poslali svojim favoritom podľa informácií stanice 46 miliónov hlasov. Dva a pol hodinový program vysielala MTV naživo aj cez internet.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona