Cena zlata a striebra by v závere roka mala prekonať vlaňajšie úrovne

NETKY.SK • 31 Január 2011, 07:57 • 2 min
Cena zlata a striebra by v závere roka mala prekonať vlaňajšie úrovne

Cena zlata a striebra by v závere roka mala prekonať vlaňajšie úrovne

slovakia

left justify in out

img

Cena zlata a striebra by v závere tohto roka mala podľa analytikov prekonať úrovne z vlaňajška. Ako však upozorňujú, v krátkodobom horizonte možno očakávať určité poklesy.
      "Zo strednodobého a dlhodobého hľadiska očakávame ďalší rast cien drahých kovov, keďže centrálne banky majú vzhľadom na problémy vo vlastných ekonomikách minimálny priestor na zvyšovanie sadzieb. Pokiaľ by k nemu pristúpili, tak by to malo na ich ekonomiky s určitým oneskorením negatívny dopad a s úrokovými sadzbami by opäť museli ísť nadol. Očakávame teda, že zlato a striebro ukončia rok 2011 na vyšších hodnotách ako rok 2010," konštatoval pre TASR analytik X-Trade Brokers Kamil Boros.
      Menej optimisticky sa však javí situácia pre nasledujúce mesiace. "Krátkodobý vývoj môže byť výrazne volatilný. Súvisí to s tým, že drahé kovy zaznamenali za posledné mesiace stagnáciu. To naznačuje, že prvú polovicu roka 2011 by sa ich rast mohol zastaviť a boli by sme tak svedkami ich strát," upozornil analytik TRIM Broker Ronald Ižip.
      V roku 2010 sa cenným kovom mimoriadne darilo. Cena zlata posilnila o takmer 30 %, v prípade striebra o necelých 83 %.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies