Cena ropy sa pohybuje v blízkosti 5-mesačného maxima

NETKY.SK • 6 Október 2010, 07:44 • 2 min
Cena ropy sa pohybuje v blízkosti 5-mesačného maxima

Cena ropy sa pohybuje v blízkosti 5-mesačného maxima

slovakia

left justify in out

img

Cena ropy zostáva v blízkosti 5-mesačného maxima. Na trhu prevláda optimizmus, že nové stimulačné opatrenia centrálnych bánk podporia ekonomiky. To je aj príčina posilnenia ázijských akciových indexov, čo prevážilo nad správou, že ropné rezervy v USA sa v uplynulom týždni zvýšili viac, než sa očakávalo.

Barel (159 litrov) ľahkej americkej ropy druhu WTI s novembrovým kontraktom sa o 8.08 SELČ predával po 82,84 USD (60,12 eura). To je o 2 centy viac než v utorok (5.10.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Cena novembrového kontraktu sa počas utorkového obchodovania vyšplhala až na 82,99 USD za barel, čo predstavuje najvyššiu cenu americkej ropy s kontraktom dodania v najbližšom mesiaci od začiatku mája. Ropa Brent dnes ráno zlacnela o 2 centy na 84,82 USD za barel.

V utorok podporilo rast cien čierneho zlata rozhodnutie japonskej centrálnej banky (BoJ), ktorá znížila úrokové sadzby prakticky na nulu a prisľúbila ďalší výkup aktív. To zvýšilo očakávania, že americká centrálna banka (Fed) tiež oznámi na začiatku novembra ďalšie kolo kvantitatívneho uvoľňovania.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies