Cena ropy počas uplynulého týždňa vzrástla o 1,4 %

NETKY.SK • 17 August 2013, 13:23 • 2 min
Cena ropy počas uplynulého týždňa vzrástla o 1,4 %

NEW YORK - Investori sa tiež obávajú, že rozšírenie násilia vEgypte na na Blízkom východe môže zablokovať dôležité cesty, cez ktoré smerujú dodávky čierneho zlata na trhy.

slovakia

left justify in out

Cena ropy v piatok (16. 8.) vzrástla už šiesty deň po sebe. Dôvodom je pokračujúce násilie v Egypte a prerušenie dodávok z Blízkeho východu a severnej Afriky. Informovala o tom agentúra AP.

Septembrový kontrakt na americkú ropu WTI počas piatka posilnil o 13 centov a uzavrel na 107,46 USD (80,82 eura) za barel. Počas uplynulého týždňa vzrástla cena kontraktu o 1,4 %. Októbrový kontrakt na ropu Brent v piatok zdražel o 80 centov na 110,40 USD/barel.

Nepokoje na Blízkom východe a v severnej Afrike spôsobili prerušenie produkcie a vývozu, predovšetkým v Líbyi a Iraku. Investori sa tiež obávajú, že rozšírenie násilia v regióne môže zablokovať dôležité cesty, cez ktoré smerujú dodávky čierneho zlata na trhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies