Cena ropy Brent stúpla nad psychologickú hranicu 50 dolárov

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 14:05 • 2 min
Cena ropy Brent stúpla nad psychologickú hranicu 50 dolárov

LONDÝN - Cena londýnskej ropy Brent sa prvýkrát za takmer sedem mesiacov dostala nad hranicu 50 USD za barel, keďže prebytok globálnej ponuky, ktorý poškodzuje trh takmer dva roky, prejavil známky zmiernenia.

slovakia

left justify in out

Ropa Brent, ktorej cena je globálnou referenčnou cenou, vo štvrtok do 11:10 GMT zdražela na 50,10 USD za barel. "Určite, 50 USD je psychologickou hranicou," povedal Ric Spooner, analytik spoločnosti CMC Markets.


Mnohí hráči na trhu považujú cenu ropy nad hranicou 50 USD za barel za psychologický medzník, ktorý môže viesť producentov, osobitne medzi americkými firmami ťažiacimi bridlicovú ropu, k oživeniu činností zrušených v predošlých rokoch. Ceny ropy v uplynulých týždňoch posilňujú, keďže séria výpadkov produkcie, hlavne pre lesné požiare v Kanade a nepokoje v Nigérii a Líbyi, zredukovala ťažbu o takmer 4 mil. barelov denne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies