Cena ropy Brent dnes klesla na 4-ročné minimum

NETKY.SK • 11 November 2014, 22:04 • 2 min
Cena ropy Brent dnes klesla na 4-ročné minimum

NEW YORK - Cena severomorskej ropy Brent dnes padla na 4-ročné minimum. Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) totiž signalizovala, že nehodlá obmedziť produkciu. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Ponuka na trhu s čiernym zlatom je nadmerná. Jednou z príčin je nárast produkcie v USA, uviedol dnes v Abú Zabí minister energetiky Spojených arabských emirátov (SAE) Suhail Al Mazrouei. Členské štáty OPEC, vrátane Saudskej Arábie a Iraku, nereagujú na výzvy týkajúce sa obmedzenia produkcie. Namiesto toho znižujú ceny pre USA, kde je ťažba najvyššia za vyše 30 rokov.

 

Predstavitelia OPEC budú rokovať o ťažobnej politike kartelu 27. novembra vo Viedni. "Nie je isté, ako OPEC zareaguje, či produkciu zníži, alebo nezníži," uviedol komoditný stratég firmy IAF Advisors Kyle Cooper. Dodal, že kartel zrejme ani nemusí urobiť príliš veľa na stabilizáciu trhu. Kým však neprijme nejaké opatrenia, nemožno očakávať zotavovanie cien.

 

Cena decembrového kontraktu na ropu Brent dnes podvečer klesla v porovnaní s ránom o 1,09 USD alebo o 1,3 % až na 81,25 USD (65,40 eura) za barel (159 litrov), čo je najmenej od októbra 2010. Americká ropa WTI s decembrovým kontraktom dnes zlacnela o štyri centy na 77,36 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies