Cena práce na Slovensku medziročne rastie rýchlejšie, ako je priemer EÚ

NETKY.SK • 20 December 2017, 06:00 • 2 min
Cena práce na Slovensku medziročne rastie rýchlejšie, ako je priemer EÚ

BRATISLAVA - Hodinová cena práce v eurozóne v tretom kvartáli tohto roka medziročne vzrástla o 1,6 % a v rámci celej Európskej únie sa zvýšila o 2,1 %.

slovakia

left justify in out

V rámci eurozóny sa hodinové mzdy a platy v treťom štvrťroku medziročne zvýšili o 1,6 % a ostatné zložky ceny práce stúpli o 1,5 %. V rámci celej EÚ hodinové mzdy a platy v treťom kvartáli oproti rovnakému obdobiu vlaňajška vzrástli o 2,1 % a ostatné zložky ceny práce išli nahor o 2,3 %. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku cena práce v treťom štvrťroku tohto roka medziročne vzrástla o 7,3 %. Hodinové mzdy na Slovensku stúpli o 7,2 % a ostatné zložky ceny práce sa zvýšili o 7,4 %. Najrýchlejšie celková cena práce medziročne vzrástla v Rumunsku (+16,5 %), v Maďarsku (+12,6 %) a v Bulharsku (+10,7 %). Zníženie ceny práce evidovali vo Fínsku (-3 %) a v Portugalsku (-1,1 %).

V rámci eurozóny v treťom kvartáli v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka hodinová cena práce vzrástla o 1,5 % v priemysle a zhodne o 2,1 % v stavebníctve a v službách. V rámci celej Európskej únie hodinová cena práce stúpla o 2 % v priemysle, o 2,5 % v stavebníctve a o 2,6 % v službách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona