Cena Bitcoinu sa opäť dostala nad hranicu 7.000 dolárov

NETKY.SK • 28 August 2018, 17:46 • 2 min
Cena Bitcoinu sa opäť dostala nad hranicu 7.000 dolárov

NEW YORK – Dnes popoludní prekonala cena Bitcoinu (BTC) hranicu 7.000 dolárov, keď sa počas uplynulých 20 dní pohybovala pod úrovňou 6.800 USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najväčšia kryptomena na svete podľa trhovej kapitalizácie sa dostala cez hranicu 7.000 USD približne o 13.30 hodine prvýkrát po takmer troch týždňoch. Ako sme pred niekoľkými dňami informovali, dlhé obdobia nízkej volatility často vyústia do výraznejšieho rastu alebo poklesu v závislosti od prebiehajúceho trendu.

 

Prekonanie tejto psychologickej hranice neprišlo bez varovania. Včera sa objavili správy o rekordne nízkom počte medvedích (bearish) Bitcoin futures kontraktov, čo znamená, že sentiment investorov sa začína meniť do vzostupného režimu.

 

img

 

Navyše trh nereagoval negatívne ani na rozhodnutie Americkej komisie pre cenné papiere a burzy (SEC), ktorá minulý týždeň zamietla niekoľko ETF návrhov. Pri predchádzajúcom podobnom rozhodnutí SEC totiž trh reagoval masívnym poklesom cien kryptomien, takže táto indícia len naznačila, že medvedí trend sa končí.

 

Aktuálne sa Bitcoin obchoduje za 7.056 USD a počas dňa dosiahol maximum vo výške 7.083 dolárov. Trhová kapitalizácia BTC je vo výške 121,6 miliárd USD, čo predstavuje 53,1% dominanciu na trhu.

 

 

 

 

Prognózy vývoja ceny Bitcoinu

 

Krátkodobý trend sa zmenil na vzostupný a zóna rezistencie by sa mohla posunúť na úroveň 7.400 dolárov. Z dlhodobého hľadiska by sa cena Bitcoinu mohla dostať až na úroveň 7.800 USD. V prípade, že by sa cena BTC dostala pod úroveň 6.550 dolárov, tak by to mohlo vyvolať negáciu krátkodobého vzostupného trendu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies