Cena Bitcoinu klesla o 600 dolárov za jedinú hodinu

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 20:00 • 2 min
Cena Bitcoinu klesla o 600 dolárov za jedinú hodinu

NEW YORK – Cena Bitcoinu (BTC) sa dnes náhle prepadla takmer až na úroveň 9.000 dolárov, pritom len niekoľko hodín predtým sa jeho hodnota vrátila nad 10.000 USD. K úplne rovnakému prepadu pritom došlo aj včera.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa údajov CoinMarketCap približne o 18.20 hodine klesla cena Bitcoinu na 9.335 USD a na niektorých burzách sa obchodoval dokonca za 9.075 dolárov. Aktuálne sa priemerná hodnota BTC pohybuje okolo 9.380 dolárov a trhová kapitalizácia sa za hodinu scvrkla o 10 miliárd dolárov na 158 miliárd. Tento vývoj je však veľmi pozoruhodný, keďže navlas rovnaký scenár mal aj včerajší pokles o 1.000 dolárov a dokonca aj v rovnakom čase.

 

img

 

Pozorovatelia pripisujú včerajší pokles niekoľkým faktorom, vrátane problémov burzy Binance, upozornenia od americkej Komisie pre cenné papiere a burzu o povinnej registrácii búrz a obchodných platforiem či správa od správcu Mt.Gox o niekoľkomesačnom výpredaji Bitcoinu a Bitcoinu Cash v hodnote približne 400 miliónov dolárov.

 

 

 

 

Nie je však celkom jasné, čo spôsobilo dnešný náhly pokles ceny Bitcoinu. Na sociálnych sieťach sa objavili špekulácie, že cena Bitcoinu bude naďalej klesať a niektoré prognózy predpovedali prepad až na 7.000 dolárov. Ak by cena Bitcoinu klesla pod 9.000 dolárov, tak by sa dostala na najnižšiu úroveň od 14.februára.

 

img

 

Bitcoin však nie je jedinou kryptomenou, ktorá dnes výrazne stratila na hodnote. Dnes sme vás už informovali aj o poklese ceny Etherea a rovnako sú na tom takmer všetky kryptomeny na trhu. Počas dnešného dňa klesla celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien o 35 miliárd dolárov na 377 miliárd.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies